Обещанието, което е дадено на бойците от ЧВК Вагнер ще бъде

...
Обещанието, което е дадено на бойците от ЧВК Вагнер ще бъде
Коментари Харесай

Путин за потушения пуч: Русия избегна кръвопролития

Обещанието, което е обещано на бойците от ЧВК " Вагнер " ще бъде изпълнено. Преобладаващото болшинство от тях са съветски патриоти, само че са били употребявани против техните братя по оръжие, с които са воювали дружно в името на страната и нейното бъдеще.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин в обръщението си в понеделник вечер, представено от ТАСС. 

Путин благодари на беларуския си сътрудник Александър Лукашенко за напъните му за мирното разрешаване на обстановката, зародила по отношение на опита за боен протест в Русия.

" Благодарен съм на президента на Беларус за неговите старания и принос за мирното разрешаване на обстановката ", сподели президентът.

От самото начало на събитията на 24 юни бяха подхванати стъпки по директна заповед на президента за отбягване на кръвопролития, настоя той.

" От самото начало на събитията, по мои директни инструкции, бяха подхванати стъпки, с цел да се избегнат доста кръвопролития. Отне време, в това число да се даде късмет на тези, които са създали неточност, да трансформират мнението си, да стане ясно, че дейностите им бяха изрично отхвърлени от обществото и обясняват до какви трагични, разрушителни последствия за Русия, за нашата страна, води случката, в която бяха въвлечени ", съобщи той. 

Путин благодари на всички военнослужещи и чиновници на реда, които са се изпречили на пътя на бунтовниците и са останали правилни на клетвата си.

" Благодаря на всички наши военнослужещи, чиновници на реда, специфични служби, които застанаха на пътя на бунтовниците. Те останаха правилни на своя дълг, клетва и своя народ. Смелостта и саможертвата на починалите герои-летци избавиха Русия от трагични разрушителни последици ", сподели президентът.

Припомняме, че това е второ негово послание за деня. 

Путин скоро ще насочи апел, заяви по-рано довечера прессекретарят му Дмитрий Песков пред ТАСС.

По-рано днес Путин направи първото си изказване след въоръжния протест на наемническата формация " Вагнер ".

В изказването, оповестено на формалната страница на Кремъл, той насочва привет към участниците в промишлен конгрес.

Не става обаче ясно по кое време и къде е изработен записът.

В събота Путин направи национално послание към съветския народ, в което осъди протеста на наемниците от " Вагнер ", определяйки го като " нож в гърба ", и даде обещание да го смаже.

Досега той не беше коментирал обществено последвалото съглашение, обявено късно същия ден.

Междувременно обаче Кремъл заяви, че руският водач е провел телефонен диалог с иранския си сътрудник Ебрахим Раиси и с емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

Иранският президент изрази цялостната си подкрепа за съветското управление във връзка със събитията от 24 юни, оповестява ТАСС по отношение на първия извършен диалог.

Катарският водач изрази подкрепа за дейностите на съветското управление във връзка със събитията от 24 юни, гласи и второто известие.

Наемниците от съветската ЧВК " Вагнер ", предвождани от водача си Евгений Пригожин, настъпиха към Москва, с цел да премахнат  " корумпираното и некадърно военно управление на Русия ". Не след дълго обаче внезапно те се върнаха обратно към следена от Русия територия в Източна Украйна след съглашение с Кремъл, сключено с посредничеството на беларуския водач Александър Лукашенко.

Беше контрактувано даването на имунитет на бунтовниците в подмяна на връщането им в лагерите, а водачът на наемниците се съгласи да отиде в заточение в прилежащ Беларус. Неясно обаче остава дали Путин се е съгласил да направи промяна във висшето военно управление, или да склони на някакви други отстъпки.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР